Category Archives: Tävling

Vilka dagar!!

20130528-130032.jpg

Ett regnigt Skyrup men vad gjorde det:)?

Har kommit in i ett riktigt flyt just nu verkar det som:)

Allt började med att Hamiro gick och vann 6-årsfinalen i Skyrup i söndags! Vi var flera till omhoppningen där han bevisade att han inte bara kan hoppa felfritt utan även snabbt, fina fina häst! Att det dessutom var 8000:- i prispengar gjorde ju inte saken sämre:D

När vi sedan kom hem väntade nästa överraskning, Patrik hade hittat Eddie!! Han har varit borta i flera veckor och som vi har saknat honom! Inte minst Elvira, deras återseende var obeskrivligt. Vi var säkra på att han var död:(

20130528-125556.jpg

20130528-125628.jpg När man återuppstått från vad vi trodde var de döda så uppgraderar msn automatiskt från stallkatt till innekatt, Eddie är mycket nöjd.

För en vecka sedan tappade jag, till min stora sorg, ett av de dyra guldörhängena jag fick av Nilspetter i födelsedagspresent. Gissa om glädjen var stor när jag återfann dem i en ryamatta idag! Ska nog gå och köpa en trisslott eller nåt?!

Fina tävlingar i Skyrup

Igår var vi i Skyrup och tävlade, gick helt ok men Hamiro hade ett ner igen i 1.30, suck… Det tog tid för honom att bli fri från det sulömma och det känns som att vi inte riktigt kom igång med trimningen sen så han känns inte hundra.

Det får nog bli så att en nyfriserad Cliché får följa med imorgon och förhoppningsvis förgylla min dag och hoppa en 1.10. Hamiro ska gå 6-årsfinalen på em. Håll tummarna för oss:)

20130525-205956.jpg

20130525-210012.jpg

20130525-210026.jpg

20130525-210038.jpg

Cliché i Skyrup

Han skötte sig utmärkt idag på pay n jumpen i Skyrup. I och med att vi hoppade honom i måndags och den långa turen igår var han nog lite trött och matt i hoppningen men gjorde det ändå riktigt bra och avspänt då han aldrig varit ute tidigare. Jag är supernöjd med honom även om jag trodde han skulle leverera ytterligare lite större språng som han gjort hemma:)

Tack till bästa Lina som var med och hjälpte till idag också och som bidrog med filmandet:)

Omotiverad

Ja som ni kanske märkt har jag varit lite omotiverad till att blogga de senaste dagarna, ni får helt enkelt ursäkta det. Be right back I hope…

Tji fick jag…

Baksidan med att inte ha så många hästar igång är att man planerar alldeles för mycket. Som denna veckan, egentligen var det bara knappt 6 veckor sedan Hamiro skoddes men eftersom han nu har lite sämre hovar och skulle gå på gräs i helgen så planerade jag in med hovslagaren i tisdags. Jag påpekade att han skulle tävla och att han lätt blir öm. So far so good.

När jag sedan tar ut honom ser jag att han kortat rejält och han kändes lite öm men inte halt. Morr. Dum som jag var tog jag aldrig ut och sprang med honom i morse utan vi packade och åkte till Henriksdal för att där konstatera 1 gradig hälta. Suck…!! Förbannad ringer jag till hovslagaren som nonchalant svarar att han kan komma tidigast imorgon och titta på det, då är det ju tänkt han skulle tävla?! Jag kan inte nog påtala vikten av att ha ett bra team kring sig som alla känner sig delaktiga, uppenbarligen har jag en pusselbit som fattas.

Hamiro 1.30

Kung Hamiro!

20130414-202856.jpg

Var i Ballingslöv idag med Hamiro och hoppade 1.25 och 1.30 och han verkar vara vaccinerad mot nerslag för tillfället:) Har nu gjort 9 felfria av 10 detta året! Tyckte annars inte det hade gjort nåt med en bom ner idag eftersom desto fler felfria rundor, desto närmre ett nerslag och det vore ju tråkigt om det tajmar till Falsterbo och alla kval;) Vi får hoppas formen håller i sig;)

Trots den fina känslan på tävling har jag ju tyckt han känts lite matt så tänkte faktiskt våga mig på att ge honom lite krafft igen:) Sedan höstas har han ju bara fått hö och lite betfor och det har funkar super på honom, han har slappnat av och kommit till arbete mycket bättre.

Nu håller vi söndagkväll:)

Miss i planeringen…

20130326-223555.jpg

Vet ju att det kommer trekombination i skabersjö så tänkte Hamiro skulle hunnit träna lite på det igen, det är hans svaga sida. Tävlingen är visst redan på fredag så blev bara ett genrep idag och det gick faktiskt lysande, Hamiro börjar äntligen bli lite mer avslappnad:)

Tävling i Eslöv

Igår var vi på tävling i Eslöv och det är ett väldigt fint ridhus de har fått upp:) Trevlig tävling men banorna var under all kritik tyvärr.

Hästarna hoppade fint och Hamiro var felfri i båda klasserna. (igen:)) Räknade på hans statistik igår, han har gjort 8 starter upp tom 1.30 i år varav 7 felfria, det är ganska bra jobbat!

Nollrundorna började trilla in efter att vi slutade med kraften och jag är faktiskt ganska säker på att det finns ett samband. Jag och Hamiro har ju aldrig riktigt kommit överens men känns som att vi börjar kunna samarbeta mer med varandra, kanske mer som kollegor (haha) än som vänner, men ändå:) Det är ju alltid en början!

20130317-125115.jpg

Helgen som gått…

20130304-114539.jpg

20130304-114500.jpg

20130304-114445.jpg

…har varit lite upp och ner. Tävlingen i Älmhult var sådär – förseningar, ingenstans att rida fram, dåligt underlag och allmänt lite rörigt. Hästarna hoppade ok men inte fantastiskt. Och regnade och blåste gjorde det…

Igår visade vi Charlette igen och det gick jättebra:) Mycket trevlig familj och tjejen kunde verkligen rida så det kändes bra. Charlette var också väldigt nöjd och tillfreds:)

Idag är jag och Elvira i Malmö på lite ärende och hästarna får vila.