Om oss


Mimmie Faijermo

Mimmie har många års erfarenhet av att utbilda och tävla hopphästar. Hon har tagit flera hästar upp tom svår klass med flera vinster och placeringar. Som 16-åring debuterade hon 1.50-hoppning och därefter har framgångarna blivit många även på stor häst. Totalt har hon ridit 16 individuella Svenska Mästerskap och tagit flera medaljer, vunnit i såväl Falsterbo som Scandinavium och Globen. Med topphästen Soleda K hade hon ett framgångsrikt år 2010: Bla SM-guld inomhus, SM-brons utomhus, 6:a Grand Prix Skyrup, 6:a Grand Prix Flyinge, 1:a 1.45 Helsingborg. Efter gymnasietiden så flyttade Mimmie till den flerfaldige OS-medaljören Lars Nieberg i Frankfurt, Tyskland. Där tillbringades ett lärorikt år med mycket träning och tävling. Även här fick hon rida Lars bästa hästar upp tom 1.50-hoppning. Efter knappt ett år flyttade hon hem till Sverige igen och började jobba hos Royne Zetterman för att ytterligare några år senare starta upp egen verksamheten i Fjälkestad med sin sambo Nilspetter Eng.


Nilspetter Eng

Nilspetter har ett förflutet som framgångsrik tävlingsryttare inom fälttävlan och har i flera år tillhört den svenska landslagstruppen. Han har flertalet SM-medaljer och har ridit världscupen på sin bästa häst Micco. Han har även arbetat hos Staffan Lidbeck på Löberöds Hästklinik och har därmed många och användbara erfarenheter inom det veterinära. Nilspetter jobbade under flera år med att sälja hästlastbilar av tyska märket EHC tillsammans med Ulf Wernberg. Nilspetter har ett brinnande intresse av bilar och sedan slutet av förra året jobbar han på Bilmånsson i Hörby där han främst säljer Range Rover och Land Rover.


Rebecca Petersson

Rebecca har ridit hos Mimmie i många år och är en mycket talangfull ryttare. Hon både hopptränar, tävlar och ser till att hästarna är vältrimmade på marken. Hon har en bra djurkänsla och kan få alla sorters hästar att prestera, med andra ord en viktig person för verksamheten.


Gösta Månsson

Gösta är den ovärderliga grannen som kan det mesta om gården sedan han bott intill i princip i hela sitt liv. Han hjälper till och fixar med allt från vattenledningar, staketsättningar till lunchfodringar. Han håller koll på hästarna, hjälper till när vi hoppar och ger dyrbara råd om det mesta som har med gården att göra.


Ninja och Sheeba

Ninja är vår livsglada Rhodesian Ridgeback som sprider sin glädje och energi till alla här på gården. Hon håller ständigt koll på alla och tillsammans med Jack Russel-terriern Sheeba utgör de ett utomordentligt vaktteam.